Veri scripta integre ad vix, ut pro ceteros explicari reprimique. Diam purto deleniti nec cu, at mea fuisset officiis electram, nec ne liber dolorum persequeris. Duo ut falli copiosae elaboraret, vis dico magna assueverit eu.
Agam ornatus appetere eam ei. Ea eum brute summo, te vis habeo vocibus. Sed an nostro regione, id partiendo voluptatibus nam.
Te rebum postea splendide sea, qui mundi homero maluisset ad, aeque malorum periculis per ut. Sit justo commodo singulis ut. Per dico labitur definiebas ne, sed ad maiestatis abhorreant.
Vim aliquid recteque dignissim nostrud delenit convenire oblique dignissim ea sea.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Ankara 4. Kamp Karavan ve Doğa Sporları Fuarı Tarih: 22 Ocak 2025 Çarşamba–26 Ocak 2025 Pazar – Ankara Anfa Altınpark Fuar Merkezinde siz siz sevgili doğa severler ile buluşacak.
Bilgi çağının hızlı gelişmesi ile birlikte bireylerin günlük yaşantılarının monotonlaşması sonucu insanların farklı deneyimler yaşamak istemelerine bu da bireyleri özgün bir arayışa yöneltmiştir. Bu özgünlük arayışı hayatının her noktasında olduğu gibi bireylerin tatil davranışlarını da etkilemektedir.
Ayrıca pandemiyle birlikte sosyal mesafeye dikkat eden bireyler, kitle turizmden tamamen kopamasalar da gittikleri bölgede doğa ile bütünleşmek, yeni bilgiler edinmek, spor aktivitelerinde bulunarak kendi ilgilerine uygun özgün deneyimler yaşamak istemektedirler.
Ankara 4. Kamp Karavan ve Doğa Sporları Fuarı, bireylerin ihtiyaçlarını göz önüne alarak keşfetmek istedikleri dünyaya uzanan bir anahtardır. Hayalindeki karavana ve ihtiyacın olan kamp, outdoor ürünlerine bu fuarda ulaşabileceksiniz.
Türkiyenin her yerinden gelen ve sektörürün önemli firmaların yer aldığı fuarımızda katılımcılarımız ve ziyaretçilerimiz doğrudan iletişim geçmektedir. Ankara’nın en gözde fuarı olan Ankara 4. Kamp Karavan ve Doğa Sporları Fuarı, ziyaretçilerimizin yoğun ilgisi ile gerçekleşmektedir.
Fuarımız bu sene Ocak 2025 tarihlerinde Ankara Anfa Altınpark Fuar Merkezinde siz siz sevgili doğa severler ile buluşacak.
Ülke genelinde 2023-2024 av döneminde geçerli olmak üzere avcılıkla ilgili usul ve esasları belirleyen MAK toplantısında; alınan kararlar
Ülke genelinde 2023-2024 av döneminde geçerli olmak üzere avcılıkla ilgili usul ve esasları belirleyen MAK toplantısında;
-Avlanma süreleri, avcı başına günlük avlanacak av hayvanı limitini, yasaklanan devlet ve genel avlaklar, türler ve avlanma günleri,
-İl genelinde yasaklanan türler,
-Av hayvanlarından koruma altına alınacaklar ile avına izin verilenleri,
-Avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araçlar, gereçler ve özellikleri ile avlanma esasları,
-Yasaklanan avlanma usulleri,
Yaban domuzu sürek avı esasları ile mücadele maksatlı avlanmalar,
-Avlanmada kullanılması yasaklanan araç ve gereçler,
-Diğer kısıtlama ve düzenlemeler görüşülerek karara bağlandı.
Ülkemiz av ve yaban hayatı kaynaklarının sürdürülebilirliği göz önünde tutularak alınan MAK kararları Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecektir.
Değişiklikler
26 ağustos açılış Tahtalı 6 Domuz 3 oldu Onun haricinde av günleri aynı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Avlak Yönetim Bilgi Sistemi’ni açıkladı. Avcılık yapacakların kullanması beklenen sistemde hem avcı girişi, hem de dernek girişi bulunuyor. Sistem üzerine çalışmalar devam edecek ve sistem geliştirilecek.
Avcılık yapan kişileri ve dernekleri kontrol altında tutmayı amaçlıyor. Plansız ve denetimsiz yürütülen avcılık faaliyetleri, avlanma yapılacak alanlara zarar veriyor.
Çünkü her avlanma alanının kapasitesi bulunuyor. Bu kapasitenin üzerinde avlanma yapılan yerlerde popülasyon zedeleniyor. Ülkemizdeki birçok avlağın zamanla elverişsiz hale geldiğini göre Orman ve Su işleri Bakanlığı uygulaması ile buna çözüm bulmak istiyor.
‘Avcı Girişi’ ve ‘Dernek Girişi’ olmak üzere iki giriş yer alıyor. Bu nedenle Avcılık ile meşgul olanlar bu sistemden faydalanabilecek. Sistem avlakların belirlenmesinde ve nesli tehlikede olan avlakları koruma amacı da taşıyor.
Sistem üzerinde sadece avlanması yasal olan hayvanlar bulunuyor. Sitede bireysel avlananlar ile av derneklerinin ayrı giriş butonu bulunuyor.
Avcılık belgesi olan herkes bu sistemden yararlanabiliyor. Bireysel avcılar avcı girişi, dernekler ise “Dernek girişi” butonunu kullanıyor. İşlemler esnasında kimlik numarası ve avcılık pul numarası gerekiyor. Tüm avlak alanları ve mevcut doluluklarına sadece bu sistem üzerinden ulaşılıyor.
KOTA ALMA NASIL YAPILIR?
kota alma işlemini yapmayan avcılar, bazen avlaklara giremiyor, girdiklerinin tespiti halinde ise idari cezaya çarptırılıyor. Bu nedenle avlanmak istediğiniz yerde rezervasyon oluşturmak gerekiyor.
Kota almak için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün sitesine giriliyor.
Site üzerinde bölümüne tıklanıyor ve burada ekrana giriş butonları çıkıyor.
Bireysel avlanacaklar, Avcı Girişi butonunu kullanıyor. Kimlik ve pul bilgileri girildikten sonra ülkedeki tüm avlak alanlar listeleniyor. Avlanma planlanan tarih ile il seçimi yapıldıktan sonra ildeki tüm avlaklar görüntüleniyor.
Eğer avlak alanda boşluk varsa kota alma işlemine geçilebiliyor. Avlak alan ile av hayvanı seçilip işlem tamamlanıyor.
sisteminde ‘Avcı Girişi’ ve ‘Dernek Girişi’ olmak üzere iki giriş yer alıyor. Bu nedenle Avcılık ile meşgul olanlar bu sistemden faydalanabilecek. Sistem avlakların belirlenmesinde ve nesli tehlikede olan avlakları koruma amacı da taşıyor.
– 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa göre avcılık belgesi almış avcılara yöneliktir. – Avcı online olarak rezervasyon yaptırabilir ve iptal ettirebilir. – Avcının izin aldığı avlakta olup olmadığını online ve offline olarak belirtir. – Aldığı iznin görüntüsünü izin belgesi olarak kontrolde memura gösterebilir. – Haber, duyuru ve etkinlikler ile bilgi sahibi olabilir. – Acil durumlarda yardım talebinde bulunabilir.
Beştepe Mah. Alparslan Türkeş Cad. 71 Yenimahalle, Ankara Haritada Gör